Van baanpermissie naar HCP 54

Algemeen

De Sallandsche Golfclub biedt (beperkt) de mogelijkheid om, ook als niet-lid, uw baanpermissie en HCP 54 te halen. Via onze golfpro’s kunt u uw interesse voor (privé) lessen met als doel uw baanpermissie (en eventueel HCP 54) te halen kenbaar maken.

Stappenplan naar baanpermissie

 1. u volgt lessen via éen van onze golfpro’s
 2. wanneer de golfpro van mening is dat u er klaar voor bent om op te gaan voor uw regelexamen, dan geeft hij/zij dit bij u aan en kunt u uzelf inschrijven voor het regelexamen (inschrijving per mail naar hrc@sallandsche.nl of op de lijst in het clubhuis)
 3. u doet uw regelexamen via onze handicap-en regelcommissie
 4. wanneer het regelexamen succesvol is afgerond, dan wordt u geregistreerd met zgn “baanpermissie”. Uw handicapregistratie vindt nu plaats via de Sallandsche Golfclub.
 5. Met alleen baanpermissie bent u er helaas nog niet. Om te starten met golf is het nu tijd om uw HCP54 te gaan halen

Stappenplan van baanpermissie naar HCP54

Met alleen baanpermissie bent u er nog niet en u zult nu uw handicap (HCP54) moeten gaan halen:

 1. U kunt via caddiemaster@sallandsche.nl een aanvraag doen voor een gewenste datum om uw eerste kaart te gaan spelen;
 2. Wij brengen u dan in contact met onze handicapbegeleidingscommissie die een flightgenoot/marker (een lid van onze club) voor u zoekt;
 3. Zodra u samen een datum/tijd* hebt bepaald, dan kunt u via de caddiemaster een flight reservering maken voor werkdagen voor 09.00 uur of na 16.00 uur* (kosten greenfee bedraagt eur30 voor 9-holes)
 4. U speelt/loopt samen met de marker; hij/zij “controleert” in hoeveel slagen u speelt
 5. Na afloop levert u de gespeelde kaart in bij het secretariaat en wanneer deze binnen de benodigde aantal slagen is gedaan, dan wordt uw handicap geregistreerd!
 6. U bent bij ons als niet-clublid NGF geregistreerd, dat betekent dat u jaarlijks uw registratiekosten via ons voldoet. Uw eerste factuur is inclusief de kosten van het afgelegde regelexamen. Mocht u zelf uw vervolgregistratie elders willen onderbrengen dan is dat geen probleem uiteraard. Wel is het belangrijk om dit bij ons door te geven zodat u dubbele kosten voorkomt.

NGF informatie handicapping

Zie hier meer informatie: Uitleg van het handicapsysteem in golf – NGF