Van “niets tot Handicap” voor niet-leden

Algemeen

De Sallandsche Golfclub biedt (beperkt) de mogelijkheid om, ook als niet-lid, uw baanpermissie en HCP 54 te halen. Via onze golfpro’s kunt u uw interesse voor (privé) lessen met als doel uw baanpermissie (en eventueel HCP 54) te halen kenbaar maken.

Stappenplan naar baanpermissie

 1. u volgt lessen via éen van onze golfpro’s
 2. wanneer de golfpro van mening is dat u er klaar voor bent om op te gaan voor uw regelexamen, dan geeft hij/zij dit bij u aan en kunt u uzelf inschrijven voor het regelexamen (inschrijving per mail naar hrc@sallandsche.nl of op de lijst in het clubhuis)
 3. u doet uw regelexamen via onze handicap-en regelcommissie
 4. wanneer het regelexamen succesvol is afgerond, dan wordt u geregistreerd met zgn “baanpermissie”. Uw handicapregistratie vindt nu plaats via de Sallandsche Golfclub.
 5. Met alleen baanpermissie bent u er helaas nog niet. Om te starten met golf is het nu tijd om uw HCP54 te gaan halen

Stappenplan van baanpermissie naar HCP54

Met alleen baanpermissie bent u er nog niet en u zult nu uw handicap (HCP54) moeten gaan halen:

 1. U kunt via caddiemaster@sallandsche.nl een aanvraag doen voor een gewenste datum om uw eerste kaart te gaan spelen;
 2. Wij brengen u dan in contact met onze handicapbegeleidingscommissie die een flightgenoot/marker (een lid van onze club) voor u zoekt;
 3. Zodra u samen een datum/tijd* hebt bepaald, dan kunt u via de caddiemaster een flight reservering maken voor werkdagen voor 09.00 uur of na 16.00 uur* (kosten greenfee bedraagt eur30 voor 9-holes)
 4. U speelt/loopt samen met de marker; hij/zij “controleert” in hoeveel slagen u speelt
 5. Door het spelen van een qualifying-kaart op de Sallandsche kan een handicap van 54 of lager worden verkregen als je minimaal 19 punten of meer over 9 holes of 36 punten of meer over 18 holes haalt. Deze eerste kaart moet worden gespeeld met een marker in bezit van een handicap van tenminste 54 en op de Sallandsche golfclub.  De kaart moet handmatig worden ingevuld compleet met datum, tijd, naam van de marker, score, stablefordpunten en van welke tee er gespeeld is.
 6. Na afloop levert u de gespeelde kaart in bij het secretariaat en wanneer deze binnen de benodigde aantal slagen is gedaan, dan wordt uw handicap door de handicap-en regelcommissie geregistreerd!
 7. U bent bij ons als niet-clublid NGF geregistreerd  voor de duur van het kalenderjaar waarin u uw HCP hebt behaald. Dit betekent dat u eenmalig uw registratiekosten via ons voldoet. Uw factuur is inclusief de kosten van het afgelegde regelexamen.  Voor het volgende kalenderjaar dient u uw NGF registratie via bijvoorbeeld ANWB of United Golf te registreren.

NGF informatie handicapping

Zie hier meer informatie: Uitleg van het handicapsysteem in golf – NGF